Om oss

Sverige är ett bra land för företagare. de mindre företagen är det som i det stora hela får hela maskinen att rulla och vår ekonomi att blomstra. Vill du – eller är du redan – bli en del av detta?

Att vara företagare är att vara fri. Man styr över den egna tiden, man fattar alla beslut på egen hand och man har aldrig någon annan att skylla på om det blir fel. Det handlar även om att man i många fall är ensam, att man får kämpa i motvind och att man tvingas göra stora uppoffringar. Semester? Glöm det! Golfrunda under lunchen? Skojar du! Kort sagt: man måste vara beredd att offra något för att i slutändan bli en vinnare.

Var ska man satsa? Vi kommer att gå igenom olika exempel på där du som företagare kan lägga pengar och se det som rena investeringar. Marknadsföring är ett exempel – hjälp är ett annat. Hjälp? Ja, vi anser att många företagare tar sig vatten över huvudet i många frågor och i synnerhet när det kommer till ekonomi. Att ta hjälp med bokföring, redovisning och andra frågor är något som man tjänar på i det långa loppet. Inte minst sett till att man genom detta kan fokusera på det huvudsakliga området inom sin verksamhet.

Vi kommer även att titta närmare på olika bolagsformer och gå igenom för och nackdelar med aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och alla andra möjliga former att driva ett företag som.

Vi? Vi är ett gäng erfarna företagare som genom åren drivit hundratals olika verksamheter inom alla tänkbara branscher. Vi vill dela med oss av våra erfarenheter och bjuda dig på tips som får dig att utvecklas i rätt riktning. Välkommen!