Är ni ett företag med stora takytor? I så fall kan det vara en god idé att montera solceller på taket så att ni själva kan producera den el ni behöver.
Med solceller på taket kan företaget själv producera den el som verksamheten behöver. Då slipper man oroa sig för höga elräkningar eller anpassa produktionen efter elpriset. Pengarna man sparar in kan man återinvestera i företaget för att på så vis öka vinsten ytterligare. Men solpanelerna visar också tydligt att man bidrar till den gröna omställningen, vilket bättrar på företagets miljöprofil.
Om ett par år kommer det bara att säljas elbilar och det kan vara en god idé att samtidigt som man installerar solceller också sätta upp laddstolpar på företagsparkeringen. Det underlättar för de anställda men även för kunder och besökare. Men det visar även på att man hänger med i utvecklingen och tror på företagets framtid.
Så mycket kan ni tjäna på att installera solceller
Det är takytan och hur många solceller man får plats med som avgör hur mycket el man kan producera. Men det finns också särskilda ställningar för solceller som är avsedda att placeras på marken. Har man plats för riktigt många solceller har man goda chanser att producera mer el än man egentligen behöver och kan då även sälja el till det fasta elnätet.
Med en stor solcellsanläggning kommer man också ner i pris per kilowattimme, vilket gör att man snabbare har igen pengarna för anläggningen. Men det gör också att man får en större vinst när man sen säljer el vidare. Exakt hur mycket man tjänar beror även på var i landet man bor och hur många soltimmar det normalt är.
Viktigt att välja rätt firma när man installerar solceller
En solcellsanläggning är en stor investering. Viktigt är att anläggningen är anpassad efter verksamheten men även efter de skattemässiga regler som finns. Ta därför hjälp av ett seriöst företag som är experter på solceller för företag som exempelvis Solarwork. Givetvis ska man ta in offerter från flera företag och jämföra priser.
Tänk på att också jämföra solcellernas livslängd. Innan man skriver kontrakt med en solcellsleverantör måste man ta referenser från tidigare kunder och kontrollera dessa. Det kan även vara bra att googla företagsnamnet för att se om det kommer upp några dåliga omdömen eller varningar. Slutligen bör man också kontrollera företagets ekonomi genom att ringa Skatteverket.