Agera innan papperskorgen rinner över

På kontoret är det ditt jobb att titta i papper och sitta vid datorn. Inte att tömma papperskorgar, städa toaletter eller dammsuga. För det behöver kontoret istället anlita en städfirma.

Att jobba på kontor innebär många, långa dagar framför datorn, vända på papper och titta i pärmar. Fikarasterna blir guld värda. Till och med så avgörande att du tar med dig en kopp kaffe till din skrivbordsplats. Flera gånger om dagen. Och lite frukt, snacks och någon macka. Innan du vet ordet av det är din papperskorg överfull av snickersomslag, äppelskruttar, tepåsar och take away-koppar. Om ingen tömde papperskorgen kan du snart börja bygga ett berg över korgkanten. Varje ny grej du slängde skulle behöva balansera på det befintliga skräpet och löpa större rasrisk än ett 20 meter högt jengatorn. Skräpet skulle snabbt hamna på golvet istället, och när det är ett faktum är läget kritiskt.

Vems jobb?

Vilken tur då att er firma har gjort det kloka valet att anlita en städfirma som kan hålla ställningarna på kontoret. Åtminstone när det gäller städningen. Förutom att papperskorgarna töms i takt med att de fylls slipper ni vada i ett dammlandskap eller gå på toaletter som man bara vill springa ut från med tummen och pekfingret över näsan. För vem skulle göra det om inte en städfirma? Knappast står det i din arbetsbeskrivning att du ska våttorka, tömma soporna eller rensa i toalettstolen. Men rimligtvis står det i städfirmans arbetsbeskrivning. Rätt person på rätt plats, så att säga. Läs mer om kontorsstädning på denna sida: stockholmkontorsstädning.se