Hitta rätt advokat i Stockholm

Är det dags att anlita en advokat i Stockholm? Nyckelorden du bör tänka på är trygghet samt erfarenhet inom rätt specialområde. Rätt advokat står på din sida.

Advokater förknippas ofta med försvarare i rättegångar. Vilket stämmer, men de arbetar också inom många andra områden som exempelvis brottmål eller med affärsjuridisk rådgivning. Det finns dock en gemensam nämnare – din advokat ska få dig att känna dig trygg.

Varför ska man anlita en advokat? I Sverige är det inget krav på att ha ett juridiskt ombud vid en rättegång. Men att vara mitt i ett brottmål är en ny och ovan upplevelse för många. Det kan minst sagt kännas tryggt att ha ett erfaret juridiskt ombud bredvid sig. Dessutom försäkrar det att din talan förs fram på ett professionellt och för rätten godtagbart sätt.

Välj en advokat med erfarenhet inom rätt specialområde

Även om en advokat ofta har flera års utbildning i bagaget och är mycket erfaren, så kan ingen advokat allt. Därför gäller det att hitta en advokat med erfarenhet inom det specialområde som är aktuellt i ditt fall. Rätt advokatbyrå i Stockholm kan hjälpa dig att hitta en lämplig advokat. När du tar kontakt erbjuder många en kostnadsfri konsultation.

Skillnaden på en jurist och en advokat kan sammanfattas med att advokat är en skyddad titel som kräver en juridisk examen, plus minst tre års erfarenhet av jobb på advokatbyrå. Dessutom behöver man ha klarat av en muntlig advokatexamen. Det är för att du ska känna dig trygg när du väljer advokat.