Redovisningsbyrå i Stockholm – digital inlämning eller kvitton i skokartong?

En redovisningsbyrå i Stockholm hjälper dig som är företagare med bokföring och redovisning. Du bestämmer själv i vilken omfattning, mer eller mindre.

Du har möjlighet att anpassa vilka tjänster du anlitar en redovisningsbyrå till. Vissa företagare vill köpa en helhetstjänst inklusive kvittosortering. Detta är till exempel vanligt bland frilansare med enskild firma som inte själva har någon större koll på ekonomin. Det ryktas till och med om att vissa svenska artister lämnar in sin “bokföring” i en skokartong en gång om året.

Detta är självklart inte ett förfarande som rekommenderas. Eller är i enlighet med bokföringslagen. Om du vet med dig att du är lagd åt det lite slarvigare hållet, kan det vara klokt att anlita en redovisningsbyrå där det är möjligt att lämna in kvitton digitalt. Det kommer bli billigare än om de behöver sortera din skokartong.

Redovisningsbyrå nödvändigt för slarviga egenföretagare

Det finns ett flertal företag som arbetar med redovisning i Stockholm, som till exempel redovisningsbyrån Klostermark. Det är viktigt att du väljer en redovisningsbyrå som har erfarenhet av den bransch du och ditt företag är verksamt i. Fråga gärna runt bland dina kollegor om vilken redovisningsbyrå de kan rekommendera.

Det viktigaste du som företagare behöver veta gällande bokföring och redovisning är att jobbet verkligen måste bli gjort. Om du inte sköter företagets redovisning kommer du åka på grava böter från Skattemyndigheten, och äventyrar hela din verksamhet. För slarviga egenföretagare är det i princip helt nödvändigt att anlita en redovisningsbyrå. Kan man inte ens sätta in sina kvitton i en pärm är man inte kapabel till att bokföra konton.