Ljuddämpning på kontor

Att jobba där det finns mycket ljud är uttröttande och en stor anledning till att man tappar koncentrationen. Därför är det så viktigt att man har ljuddämpning på kontor med stora öppna ytor.

Det är viktigt med en trivsam ljudmiljö. På ett kontor där det arbetar många människor hörs det ett ständigt sorl av konversation. Konstant klickande från tangentbord. Svagt brummande ljud från en printer någonstans. Klackar som slår emot golvet från en tjej som går i hallen. Du vill gärna diskutera ett projekt med din kollega, men det är svårt att vara diskret när allt man säger hörs på andra sidan rummet.

En sådan här arbetsmiljö skapar stress och en spänd atmosfär. Det är även många som är ljudkänsliga och inte orkar arbeta med så mycket bakgrundsljud. Experter har visat att kontor som inte har anpassat sitt utrymme enlig ljudergonomiska principer har en sämre produktivitetsnivå. Så vill du skapa en trevlig känsla och samtidigt en effektiv arbetsmiljö behöver du ljuddämpa kontoret.

Sätt att få bättre akustik på kontoret med ljuddämpning

Det finns många olika alternativ att välja på när du vill minska ekot på kontoret. Många kontor har installerat skärmar för att dela upp utrymmet. Har din kontorslokal högt till tak kan du välja skärmar som hänger från taket. Dessutom förses skärmarna med ljudabsorberande material. Är flexibilitet viktigt för dig kan du istället använda golvskärmar. Och bafflar kan installeras på väggar och tak så att ljudet inte reser vidare.

Ljuddämpande inredning på kontor

Har du skaffat ljudabsorbenter på väggar och tak men det finns fortfarande ljud som stör koncentrationen? Då kan du välja att inreda smart. Det finns speciella mattor du kan ha på golvet i kontorsrum till exempel. Det finns även många snygga tavlor som är gjorda med speciella material som suger åt sig ljudvågorna istället för att låta dem studsa iväg. Du kan även sätta upp akustiska paneler med läcker design. Passar perfekt att ha i mötesrummet med det långa bordet. Eller i matsalen där det finns mycket öppen yta.

Ska du inreda ljudergonomiskt på ditt kontor gör du bäst i att anlita experter. När du ska inreda kontoret meddelar du din inredningsbyrå att du behöver ljuddämpning på kontor och ber om förslag som kan passa din lokal. Du kommer att få resultat som är både snygga och praktiska. De flesta saker för att dämpa ljud och förbättra akustiken ser ut som modern konst, så du behöver inte oroa dig för den estetiska biten.