Nödvändig brandskyddsutbildning för företag

Enligt lagen om skydd mot olyckor så ska alla företag, verksamheter och arbetsplatser ha ett systematiskt brandskyddsarbete. Boka en brandskyddsutbildning.

Tänk er att ni är ute på ett farligt uppdrag, och har med er riktigt bra utrustning som skydd. Det är bara ett problem. Ni vet inte hur ni ska hantera den. Det gör utrustningen helt värdelös. När faran väl dyker upp kommer ni inte att ha någon användning för utrustningen, och kan skada både er själva och andra. Det fungerar på samma sätt med brandskyddsutrustning, och människor som inte har fått utbildning.

Man kan tycka att varje människa är smart nog att klura ur hur en brandsläckare fungerar, och att de läser etiketten på släckaren innan de bestämmer sig för att använda den på en särskild typ av brand. Fast när faran dyker upp så finns det ingen tid att försöka hitta en utlösare, och än mindre tid att lista ut om det är rätt typ av släckare eller inte.

Brandskyddsutbildning för det mest grundläggande

Ibland behövs inte komplicerade och invecklade metoder för att skydda sig. Ibland är det bara medvetenhet om att en brand kan uppstå, och att ni behöver kunna några enkla steg för att inte branden ska förstöra mer än den redan har gjort. Att utsätta sig för en pressad situation i en kontrollerad miljö gör ofta att rädslorna minskar när en sådan situation sedan uppstår i verkligheten.

Har man varit med om det förut, så känner man sig mer modig när man ska göra något en andra gång. Det betyder att personal som är utbildad för att släcka en brand på det mest grundläggande sättet kan rädda ett helt företag bara genom att kunna något litet. Det krävs inte år av brandskyddsutbildning heller, det räcker med en endagskurs och att få prova på lite olika metoder.

Mer information och tips kan du hitta på webbsida: sbadrift.se